Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ηλιούπολη: Χειροπέδες σε «τσαντάκια» που ηλικιωμένη και τραυμάτισε σοβαρά ακόμα μία

Ελλάδα

Χειροπέδες σε έναν 36χρονο αλλοδαπό για διάπραξη ληστειών με αρπαγή τσάντας, σε μία από τις οποίες η παθούσα κατέληξε, πέρασαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Παρασκευής.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών με αρπαγή τσάντας, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, σε Ηλιούπολη και Δάφνη Αττικής, από τη διάπραξη των οποίων επήλθε ο θάνατος της μίας γυναίκας και ο βαρύς τραυματισμός της άλλης.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, ο οποίος, βραδινές ώρες της 2 Δεκεμβρίου 2022 συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας.

Η σύλληψη

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό των υποθέσεων, βραδινές ώρες της 10 Νοεμβρίου 2022 στην Ηλιούπολη Αττικής, ο δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 27 – 28 Νοεμβρίου 2022 αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 28 Νοεμβρίου 2022, χρησιμοποίησε για τη διάπραξη ακόμα μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος ομοίως πεζής ηλικιωμένης, από την οποία προκλήθηκε ο βαρύς τραυματισμός της (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων).

Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο «Ιταλός» του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, σε ηλικία 73 ετών. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ήταν γνω...

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Φόρτωση άρθρων...