Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα. Η νεαρή γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Σύμφωνα με το epiruspost, την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια.

Πληροφορίες αναφέρουν μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Η 20χρονη, η οποία έφυγε από την ζωή την Τετάρτη, εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, και διαγνώσθηκε με σοβαρή μορφή οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια, και έλαβε την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με τις υποδείξεις και των λοιμωξιολόγων, ενώ υποβλήθηκε σε έλεγχο με CT τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

Μία εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη η κατάσταση της υγείας της ήταν σταθερή και παρουσίασε μία μικρή βελτίωση, ωστόσο, μία ημέρα μετά, την Τετάρτη, χειροτέρεψε και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, η οποία εκδηλώθηκε σε σηπτικό σοκ, με εργαστηριακή εικόνα διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων.

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ 45 λεπτά

Οι γιατροί από την πλευρά τους έδωσαν έναν αγώνα 45 λεπτών, όπου της έκαναν ΚΑΡΠΑ, για να την κρατήσουν στη ζωή, ενώ της τοποθετήθηκε και κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην μηριαία φλέβα, από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης.

Ως πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, για να διερευνηθούν περαιτέρω τα αίτια του θανάτου της άτυχης 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το epirus post, θα κληθούν να καταθέσουν οι θεράποντες ιατροί, το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον της φοιτήτριας, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Παράλληλα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...