Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ιός Δυτικού Νείλου: 160 συνολικά οι μολύνσεις, 15 θάνατοι

Συνολικά 160 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα. Από αυτά τα 98 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 62 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα) ή/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 37 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ηλικίας άνω των 74 ετών. Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Την περίοδο 2022, μέχρι τις 06/09/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Λάρισας και Τρικάλων. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι από τη ζώνη

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρ...

Φόρτωση άρθρων...