Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ηράκλειο: Επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας στο κέντρο της πόλης

Τα επεισόδια έγιναν μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού

Ελλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αναρχικών, που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης ήταν περίεργη, καθώς στο κτήριο Ανδρόγεω γινόταν ημερίδα για τη Βιολογική Γεωργία του κ. Αυγενάκη και στα Λιοντάρια εξελισσόταν η διαμαρτυρία, με τουρίστες και πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο.

irakleio_epeisodia2

Κάποια στιγμή άτομα από τη συγκέντρωση μετακινήθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Ανδρόγεω όπου άρχισαν να φωνάζουν και να πετούν αντικείμενα. Επενέβη αστυνομική δύναμη και έγινε ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια στιγμή, αναρχικοί που εισήλθαν στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω, εγκλωβίστηκαν σε αυτό, καθώς έξω από το κτίριο βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ και στον όροφο κόσμος που παρακολουθούσε την ημερίδα για την βιολογική γεωργία.

irakleio_epeisodia1

Όπως αναφέρεται, άτομα από το ακροατήριο δεν επέτρεψαν στους αναρχικούς να ανέβουν στον όροφο, κι ως εκ τούτου κάποιοι βγήκαν στις ταράτσες και διέφυγαν.

Σε χρόνο ρεκόρ το κέντρο του Ηρακλείου άδειασε, μαγαζιά και καφετέριες ομοίως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...