Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: Ομόφωνα ένοχη η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Ελλάδα

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο το μεσημέρι η 39χρονη κατηγορούμενη, για την επίθεση με το βιτριόλι, στον εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου Κρήτης, τον Οκτώβριο του 2022.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, φίλη της 39χρονης, κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με το creta24.gr.

Νωρίτερα, την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συζύγου της πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως η κατηγορούμενη είχε κίνητρο να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, όπως επίσης και το μέσο και έτσι της καταλόγισε δόλο. Σύμφωνα με όσα είπε, δεν αποδεικνύεται ότι η 39χρονη βρισκόταν σε άμυνα, αφού το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, ενώ η εξέταση του δοχείου που περιείχε το υγρό έδειξε ότι η ποσότητα θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτερα τραύματα στον 38χρονο, ακόμη και τον θάνατο αν το έβρισκε σε διαφορετικό σημείο.

Σχετικά με τα δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον ταξιτζή η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, καθώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά το συμβάν με την 39χρονη δείχνουν πως υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για την 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης πρότεινε αν απαλλαχθεί από την κατηγορία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την απολογία της κατηγορουμένης.

Τι ισχυρίστηκε η 39χρονη στην απολογία της

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της.

«Του είπα φεύγω, πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου», ανέφερε η 39χρονη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσθέτοντας πως τότε το θύμα σηκώθηκε να την πιάσει και τότε εκείνη του επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

«Δεν επιθυμεί τη δίωξη μου ο Γιώργος, γι’ αυτό δεν είναι κανείς τους εδώ σήμερα. Έχω μιλήσει μαζί του», ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ης Οκτωβρίου του 2022, σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί. Τρεις ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...