Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ 19χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από πισίνα ξενοδοχείου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας 19χρονος με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα ξενοδοχείου.

Ο 19χρονος από την Γαλλία παραθέριζε με την οικογένειά του και εκδήλωσε επιληπτική κρίση ενώ κολυμπούσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο νεαρός ανασύρθηκε άμεσα από τους γονείς του και ο πατέρας του με τον ναυαγοσώστη του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο νεαρός τουρίστας από τη Γαλλία γύρω στις 4 το απόγευμα εκδήλωσε επιληπτική κρίση ενώ κολυμπούσε σε μία από τις πισίνες του καταλύματος, με βάθος 1.40 μέτρα, στην οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν ναυαγοσώστης ενώ παρόντες ήταν και οι γονείς του.

Ο 19χρονος ανασύρθηκε άμεσα από τους γονείς του και ο πατέρας του με τον ναυαγοσώστη του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να τον επαναφέρουν. 
Σύμφωνα με τον διευθυντής του ξενοδοχείου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε χωρίς καθυστέρηση στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία, ωστόσο, σήμερα θα ερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού. Σύμφωνα, πάντως με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, την ώρα του συμβάντος στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν τέσσερις ναυαγοσώστες που διαθέτουν επίσης πιστοποιητικά πρώτων βοηθειών και εποπτών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Βελτίωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσ...

Βοιωτία: Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Τριάδα

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγία Τριάδα Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο πο...

Φόρτωση άρθρων...