Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: Στο λιμάνι οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού – Δεν έχει εντοπιστεί το σκάφος που τους μετέφερε

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς στο Ηράκλειο των 79 μεταναστών που βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια παράλια του νομού, εντός της επικράτειας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, μεταξύ αυτών και ανήλικοι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Οι μετανάστες οι οποίοι κατάγονται, από την Αίγυπτο οι 70, από το Σουδάν οι 4 και από το Πακιστάν οι 5, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ως προορισμό τα νότια παραλία της Ιταλίας ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στο Λιβυκό πέλαγος με αποτέλεσμα να τους αφήσουν στα νότια παράλια της Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από πλωτά του Λιμενικού για την εύρεση του δουλεμπορικού. Οι μετανάστες βρίσκονται στην αίθουσα των λιμενεργατών όπου και θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, αλλά και υγειονομικού ελέγχου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Αμέσως μετά θα μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο στην κεντρική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Ανάμεσά τους τέσσερις μαθητές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία. Τη συμμορία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, σε εκτεταμένη ε...

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Στη σύλληψη δυο ανδρών, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν αστυνομικοί στο Ηράκλειο και στα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου. Στη μια περίπτωση 40χρονος αλλοδαπός που παρ...

Φόρτωση άρθρων...