Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Την Τρίτη επιστρέφουν όλοι οι Έλληνες που απέμειναν στην εμπόλεμη ζώνη

Ελλάδα
Tags: Ισραήλ

Την Τρίτη, θα αναχωρήσει πτήση από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα, με την οποία θα επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες που έχουν μείνει στο Ισραήλ και θέλουν να φύγουν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 68 Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στο Ισραήλ, ενώ μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χαμάς για τρίτη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι επαναπατρίστηκαν ήδη από χθες, Κυριακή, 81 Έλληνες, που βρίσκονταν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Γεραπετρίτης: Eπιχειρούμε τον ασφαλή επαναπατρισμό των Ελλήνων

Για το θέμα του επαναπατρισμού των Ελλήνων που βρίσκονται στο Ισραήλ μίλησε από το Ομάν, όπου βρίσκεται για την Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας και του γενικού προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια», δήλωσε.

Και προσέθεσε πως «ήδη, χθες, 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται ο ιός που στοίχισε τη ζωή στο 3,5 χρονών κορίτσι - Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι από τους παρβοϊούς μολύνουν ζώα, κυρίως σκύλους και γάτες, όχι όμως ανθρώπους. Όμως, παρβοϊός Β19 (Parvovirus Β19) μολύνει αποκλειστικά τους ανθρώπους. Ο Εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...