Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία προ των πυλών: Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (χάρτες)

Ελλάδα

Ένα μίνι χειμώνα θα ζήσουμε το Σαββατοκύριακο καθώς από ήπιος που θα είναι σήμερα ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει, καθώς θα σημειωθούν κατά τόπου βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, σύμφωνα με την νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN, η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα, όμως τις απογευματινές ώρες προς τα νότια, δυτικά και βόρεια θα αρχίσει ο καιρός να χαλάει, καθώς θα αναπτύσσονται έντονες συννεφιές και προς το βράδυ θα αρχίσει να βρέχει.

Ο νοτιάς θα επιμείνει μέχρι και το απόγευμα με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, καθώς θα σημειωθεί στους 22-24 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Από το βράδυ όμως η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιά στα βορειανατολικά προς το βράδυ, ενώ οι άνεμοι θα φυσάνε νοτιοδυτικά με ένταση 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες συννεφιές, οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα γίνουν περισσότερες, ενώ μέσα στο βράδυ αναμένεται να σημειωθούν σύντομες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ισχυρές εντάσεις και από το απόγευμα και μετά θα πνέουν βόρειοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Βροχές, ισχυροί άνεμοι, πτώση θερμοκρασίας

Από αύριο (18/11), οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης, μέσω των Βαλκανίων, αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας, άρα η θερμοκρασία μέχρι και τη Δευτέρα (20/11) θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένονται το Σάββατο βροχοπτώσεις, από τα βόρεια προς τα νότια, με το κύμα κακοκαιρίας να εκτονώνεται προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέσα στην Κυριακή.

Επομένως, Σάββατο και Κυριακή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές. Επίσης όσοι κινηθούν την Κυριακή προς το Αιγαίο, καλό είναι να επικοινωνήσουν με τα τοπικά λιμεναρχεία, γιατί είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και απαγορευτικά απόπλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...