Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πήλιο και Καρδίτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία. Βροχές έχουν εκδηλωθεί στον άξονα Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα και ανατολικότερα. Ακόμα, βρέχει και στην ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου. Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι η Ανατολική Θεσσαλία, οι Βόρειες Σποράδες, η Νότια Πιερία, η Βορειοανατολική Εύβοια, η Λέσβος και η Χίος.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το χαμηλό βαρομετρικό θα προκαλέσει επιδείνωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου μέχρι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ ήχησε το 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη.

Αγωνία για τη λίμνη Κάρλα

Το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε να σφυροκοπά τη Μαγνησία, με καταιγίδες και χαλαζόπτωση σε Νότιο και Ανατολικό Πήλιο. Μεγάλη ποσότητα νερού πέφτει αυτή την ώρα σε όλο το βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά. Ισχυρή καταιγίδα χτυπά όμως αυτή την ώρα και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έκαναν την παρουσία τους και στις περιοχές πέριξ της λίμνης Κάρλα, με τους ντόπιους να ανησυχούν για την ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Να υπογραμμισθεί δε πως οι εκτάσεις γύρω από τη λίμνη Κάρλα στα σύνορα των νομών Μαγνησίας και Λάρισας παραμένουν πλημμυρισμένες από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάτω από τόνους νερού βρίσκονται χωράφια με καλλιέργειες, ακόμα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο.

Στο νότιο Πήλιο έχει εκδηλωθεί βαρομετρικό χαμηλό, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν στον Βόλο, στο ανατολικό Πήλιο αλλά και στις Σποράδες.

Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο Πήλιο

Από το Πήλιο ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές που αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει την κεντρική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Το βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τη Μαγνησία και ειδικότερα το νότιο Πήλιο, όπου βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ σημειώνονται και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το gegonota.news. 

Η περιοχή είχε δοκιμαστεί έντονα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Καταιγίδα και στην Αττική

Καταιγίδα σημειώθηκε και σε περιοχές της Αττικής, λίγο μετά τις 21:00.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μηχανήματα να επιχειρούν σε 115 σημεία, τα 50 από αυτά στη Μαγνησία και τα 13 στα νησιά των Βόρειων Σποράδων.

Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο Πήλιο – Καταιγίδα και στην Αττική
Ισχυρή βροχή και χαλαζόπτωση στο Πήλιο – Καταιγίδα και στην Αττική

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις Μηλιές Πηλίου:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...