Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ήθελε να εμβολιαστεί ο μοναχός που κατέληξε λόγω Covid στο Άγιο Όρος και δεν τον άφηναν

Δυο νεκροί μοναχοί και τρεις ακόμη παλεύουν για τη ζωή τους διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχει μεγάλη διασπορά σε μονές.

Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι ήταν και οι δύο μοναχοί από το Άγιο Όρος που  έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid, οι οποίοι είχαν νοσήσει βαριά και είχαν διασωληνωθεί.

Σήμερα, Κυριακή, έγινε γνωστός ο θάνατος του 59χρονου μοναχού, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλου μοναχού από τη Σκήτη της Αγίας Άννας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

Παράλληλα, στο Άγιο Όρος, παλεύουν με τη ζωή τους και άλλοι τρεις μοναχοί, οι οποίοι νόσησαν με κορωνοϊό και είναι επίσης ανεμβολίαστοι.

Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους εννέα.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο Άγιο Όρος

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και πληροφορίες, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλούς προσκυνητές από τα Βαλκάνια, κυρίως από τη Ρουμανία, οι οποίοι μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Άγιο Όρος και έτσι εξαπλώθηκε και πάλι ο κορωνοϊός,

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...