Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο εφετινός Μάρτης δεν θα είναι γδάρτης – Ο πιο ζεστός της εικοσαετίας με κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και ισχυρών νοτιάδων συνθέτει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Τετάρτη (27.03.24), με το θερμόμετρο στην Κρήτη να «αγγίζει» τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα 24ωρα πριν το τέλος του Μαρτίου οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κρήτη, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώ η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα  με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη θα εκδηλωθούν λασποβροχές, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα καθαρίσει.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για ημέρες, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τρίτη (03.04.24).

Μάλιστα, όπως προβλέπει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο αύριο, ωστόσο το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο φετινός Μάρτιος είναι ο πιο ζεστός της εικοσαετίας. Μάλιστα, οι τελευταίες ημέρες του μήνα είναι αρκετά ζεστές. 

Όσον αφορά στις υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το meteo, στο υψηλότερο σημείο έφτασε ο υδράργυρος στον Αλικιανό Χανίων που έδειξε 32,6 βαθμούς, ενώ στο κέντρο Χανίων έδειξε 32,5 βαθμούς.

Καιρός: «Κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Φόρτωση άρθρων...