Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Καιρός: Έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας από αύριο

Ελλάδα

Σχεδόν όλη η χώρα θα επηρεαστεί από το «κύμα» κακοκαιρίας που ξεκινά δειλά - δειλά από αύριο Πέμπτη, με την κορύφωσή του να έρχεται την Κυριακή.

Ο άστατος καιρός περιορίζεται σήμερα κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου), ενώ από αύριο μας έρχεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο για την εποχή «κύμα» κακοκαιρίας που θα φέρει αρκετές και πάλι βροχές σε πολλές περιοχές  (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία αλλά και στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη) πριν το πρώτο σημαντικό «κύμα» ζέστης που το αναμένουμε από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου απο την ερχόμενη Τετάρτη. Κάπως έτσι, όλα δείχνουν πως θα οδηγηθούμε στην κάλπη με κοντομάνικα.

Από την αστάθεια, στην οργανωμένη κακοκαιρία

Η αλλαγή σε σύγκριση με τις προηγούμενες ασταθείς καιρικά ημέρες θα είναι ότι από αύριο (15/06) και μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας, θα βρεθούμε κάτω από την επίδραση μίας οργανωμένης κακοκαιρίας. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι οι βροχές, οι καταιγίδες και ο νεφοσκεπής ουράνιος θόλος θα εμφανίζουν μεγαλύτερη διάρκεια, μέσα στην ημέρα.

Τα παραπάνω φαινόμενα δύναται να εμφανίζονται οιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ενώ, μέχρι τώρα, τα βλέπαμε κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες ναι μεν και λόγω εποχής μπορεί να εμφανίζουν μεγαλύτερη ισχύ τις θερμές ώρες της ημέρας, τώρα, ωστόσο, η ένταση αυτών μπορεί να αυξάνεται και σε άλλες χρονικές στιγμές, μέσα στο 24άωρο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολούν μεγαλύτερες εκτάσεις χωρίς να εμφανίζουν υποχρεωτικά την τοπικότητα των προηγούμενων 24αώρων. Τις προηγούμενες ημέρες, βλέπαμε τον άστατο καιρό να επικεντρώνεται κυρίως σε ηπειρωτικές εκτάσεις. Τώρα, θα απασχολεί ακόμη και θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε και τα νησιά μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Φόρτωση άρθρων...