Πέμπτη
23 Απριλίου 2026

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ελλάδα
Tags: καιρός

Άστατος και βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα (23/4), με μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Το «φθινοπωρινό διάλειμμα», που φέρνει βροχές και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα, με βελτίωση του καιρού από αύριο, πέραν από τα ανατολικά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Για σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση να αναμένεται από το απόγευμα στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο του 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11- 17 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με πιθανές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-04-2026

Στην Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2026

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και από το βράδυ και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2026

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, από το μεσημέρι όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άγιος Δημήτριος: Γιος ταξιάρχου της ΕΛΑΣ ο 25χρονος που βρέθηκε νεκρός – Τι εξετάζεται

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στον Άγιο Δημήτριο, όταν αλλοδαπός άνδρας τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας ότι εντόπισε νεαρό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στο πάρκο Ασυρμάτου...

Θεμιστοκλέους: Σε 15 ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού

Για συνολικά 8.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από τις οποίες 5.000 αφορούν μόνιμο προσωπικό και 3.000 αφορούν επικουρικό προσωπικό, έκανε λόγο ο υφυπουργός Υγ...

Φόρτωση άρθρων...