Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Καιρός: Προειδοποίηση και για τρίτο κύμα καύσωνα - Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα

Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας Κλέων με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα ύψη και σήμερα φτάνοντας μέχρι και τους 42 βαθμούς. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση. Την ίδια ώρα προειδοποίησε και για ένα τρίτο κύμα του καύσωνα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους 40 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών θα καταγράψει και η Ρόδος, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς.

Η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο το Σάββατο, ενώ η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει την Κυριακή όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα δημιουργήσουν ένα καυτό λίβα που θα σαρώνει τη χώρα.

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε επίσης και για ένα τρίτο κύμα καύσωνα το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα την επόμενη εβδομάδα από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι τα δεδομένα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα από τα προγνωστικά στοιχεία.

Πάντως, εξήγησε ότι υπάρχουν σενάρια που κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 40 βαθμούς που ίσως φτάσουν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια το νέο κύμα. Το αρνητικό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο είναι ότι η αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης θα γίνει αργά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που δέχθηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμ...

Φόρτωση άρθρων...