Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Καιρός: Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη. Η σκόνη φεύγει και η ατμόσφαιρα καθαρίζει, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η μετεωρολόγος Αναστασία Τυράσκη επιβεβαιώνει την καλοκαιρία, τονίζοντας ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, που θα επικρατήσουν μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη με Μεγάλη Πέμπτη.

Στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα υπάρχει η πιθανότητα για κάποιες βροχές, ενώ από Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα κάποιες διαταραχές από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν ανατολικότερα.

«Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Ιόνιο, δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη» τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συμβουλές από την Πυροσβεστική για την Ανάσταση: «Οι λαμπάδες και τα κεριά απαιτούν προσοχή» (Bίντεο)

Αναλυτικές οδηγίες για την αποφυγή ατυχημάτων με λαμπάδες και κεριά ενόψει Ανάστασης εξέδωσε η Πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές Αρχές σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ» ...

Φόρτωση άρθρων...