Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία: Αγνοείται άνδρας στο βουνό της Δίρφυς στην Εύβοια – Προβλήματα στην Αττική (Photos)

Σημαντικά προβλήματα σε Εύβοια, Αττική, Μακεδονία και Θεσσαλία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό ενός 36χρονου άνδρα που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας κάλεσε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές, δηλώνοντας ότι έχει χαθεί στο δάσος.

Αμέσως μετά χάθηκε και η επικοινωνία, με τις αρχές να υποθέτουν ότι διαθέτει κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας, του οποίου έπεσε η μπαταρία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι περιπατητής, που χάθηκε πηγαίνοντας στο καταφύγιο.

Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στο δρόμο για το καταφύγιο.

Ένα ελικόπτερο super puma, δύο πεζοπόρα τμήματα, άνδρες της πυροσβεστικής Χαλκίδας μαζί με τον διοικητή Εύβοιας, Περικλή Κουλκουβίνη, το κλιμάκιο των εθελοντών Ψαχνών, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου αναζητούν τον 36χρόνο που χάθηκε από χθες το βράδυ στη Δίρφυ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο όρος επικρατούσαν άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφόρ, αστραπές και βροχή. Συνθήκες που έθεταν σε κίνδυνο όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες.

Σήμερα το πρωί έφτασε και το ελικόπτερο. Ο 36 χρόνος κάλεσε στο 112 όπου έδωσε το στίγμα του και μετά το κινητό του έκλεισε, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Σημαντικά προβλήματα σε Εύβοια και Αττική έχει προκαλέσει η κακοκαιρία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Μαρούσι, Ηλιούπολη, Περιστέρι και Μοσχάτο είναι κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Στη Σταμάτα είχαν εγκλωβιστεί πέντε οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, που απεγκλωβίστηκαν με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, με την πυροσβεστική μέχρι τα ξημερώματα να δέχεται πάνω από 150 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου χθες είχαν ακινητοποιηθεί πέντε οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο να βοηθούν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 χθες το βράδυ στο Μαρούσι εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από αστραπές. 

Στα Βόρεια Προάστια, με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία των Δήμων αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής κόβουν δέντρα και απομακρύνουν αντικείμενα που παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι ενώ στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Ίδια είναι η εικόνα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και την Γλυφάδα όπου τα πεσμένα δέντρα από τον αέρα έχουν φράξει δρόμους και έχουν προκαλέσει ζημίες σε στάθμευμενα αυτοκίνητα και σπίτια.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό. Τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Σημαντικά προβλήματα σε Εύβοια και Αττική έχει προκαλέσει η κακοκαιρία με τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

* 94 κλήσεις για κοπές δέντρων

* 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

* 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

* 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και

* 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Διασώθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα σε φαράγγι και δεν μπορούσε να περπατήσει

Μια 26χρονη Καναδή κάλεσε σε βοήθεια το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι στο φαράγγι Αυλάκι, κοντά στη μονή Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφω...

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Φόρτωση άρθρων...