Τετάρτη
31 Δεκεμβρίου 2025

Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και ισχυρούς ανέμους (χάρτες)

Ελλάδα
Βροχές στα βόρεια και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα της χώρας προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας από χθες.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας-εξπρές ήταν οι ισχυροί άνεμοι. Κατά το πέρασμα του μετώπου κατεγράφησαν μεγάλες ριπές ανέμου, με την έντασή τους να φτάνει τα 97 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου Ευβοίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, οι τοπικές βροχές που σημειώνονται στα κεντρικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια τμήματα και έως το τέλος της ημέρας θα σταματήσουν και εκεί.

Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη, όπου τις θερμές ώρες προβλέπονται τοπικοί όμβροι.

Οι βροχές στην Πελοπόννησο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στον χάρτη παρουσιάζονται τα αναμενόμενα ύψη βροχής για τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...