Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έρχονται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική - Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Η κακοκαιρία «Φίλιππος» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα και τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει την Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.

Σε Μαγνησία και Σποράδες.

Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Ακόμα, επισημαίνεται ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. 

Η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνεται ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3q1nMi5

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι από τη ζώνη

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρ...

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου – Εικόνες-σοκ

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι και τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, ...

Φόρτωση άρθρων...