Κυριακή
01 Νοεμβρίου 2026

Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές στον Χελμό - Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χιονοδρόμοι - χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

Επιχειρούν ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

news

Έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χθες να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

news

Ο καιρός για Χελμό είναι σχετικά καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλάκα: «Αν περνούσα 3-4 δευτερόλεπτα αργότερα…» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού που έσωσε 12 μαθητές από τη φονική έκρηξη

Οι δραματικές στιγμές αποτυπώνονται και σε βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη, στο οποίο φαίνεται το σχολικό βαν να περνά από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την καταστροφή

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι 3 διασωθέντες – «Άλλαξα θέση τελευταία στιγμή και γλίτωσα»

Εμφανώς επηρεασμένοι, αλλά χαρούμενοι που επέστρεψαν στην πατρίδα είναι οι τρεις Έλληνες που διασώθηκαν από τη σιδηροδρομική τραγωδία στο Τολέδο, όπου έχασαν τη ζωή τους 69 άνθρωπο...

Φόρτωση άρθρων...