Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινός ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Μετά από έναν ψυχρό -για τα δεδομένα της εποχής- Μάιο, από το Σάββατο 3 Ιουνίου ο καιρός θα γίνεται σταδιακά αίθριος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο υδράργυρος θα ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα «επίμονα» 30άρια.

Όσο για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν την Παρασκευή, ημέρα που αναμένεται να ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και νότια, καθώς και κάποια έντονα τοπικά φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή 2 Ιουνίου, αρχικά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην Αττική, τη νότια Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ, στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28°C και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βελτίωση. Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 Μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχουν φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 2 Ιουνίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 25°C , στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29°C, στην Ήπειρο από 15 έως 28-29°C, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-30°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28-30°C, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28°C, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25°C, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Καλοκαιρινό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες θα επικρατήσουν στα βόρεια τμήματα της χώρας την Παρασκευή 2 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, σε αντίθεση με τη νότια και ειδικά τη νότια νησιωτική Ελλάδα, εκεί όπου το σκηνικό θα είναι βροχερό, με μπόρες και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Η ημέρα θα ξεκινήσει το πρωί με ηλιοφάνεια στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα θα επικρατήσει συννεφιά, διάσπαρτες βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα οι συνθήκες θα παραμείνουν πολύ καλές στα βόρεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα. Η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί και στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, από τη νοτιοανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και προς τα νοτιοανατολικά ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος, με παροδικές βροχές.

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν μπόρες και καταιγίδες, που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να ενταθούν.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, στα 3 με 5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, στα 5 με 7 στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια και στα δυτικά θα φτάσει τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά από την αρχή της ημέρας. Εντονότερη συννεφιά με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στα ορεινά το μεσημέρι. Τοπικές συννεφιές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου θα ξεκινήσει με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το απόγευμα. Πιθανότητα για παροδικές βροχές υπάρχει στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της βορειοδυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια από νωρίς. Μετά το μεσημέρι και προς το απόγευμα, ωστόσο, στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποια παροδική βροχή. Πολύ καλές συνθήκες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος. Σύννεφα από τα δυτικά αναμένονται το μεσημέρι και ίσως φέρουν κάποιες τοπικές μπόρες στη βόρεια ορεινή Ελλάδα. Ωστόσο, τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν εκεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά σε ψητοπωλείο στην Αχαρνών

Φωτιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ψητοπωλείο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε στην καμι...

Πασαλιμάνι: Αυτός είναι ο άτυχος αστυνομικός που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά - Συμπλήρωνε μεροκάματο

Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό, είναι ο νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης. Σ...

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αύριο Τετάρτη και κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.30΄, θα πραγμα...

Φόρτωση άρθρων...