Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κάλυμνος: Στους δέκα πιο συναρπαστικούς προορισμούς του πλανήτη για αναρρίχηση

Η Κάλυμνος έχει μεγάλη φήμη για τους σφουγγαράδες της και για την αναρρίχηση. Το νησί των Δωδεκανήσων ξεχωρίζει στο νέο κατάλογο με τους δέκα πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου που προσφέρονται για αναρρίχηση στους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τη διεθνή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thetravel.com.

«Το πρώτο κανονικό καλοκαίρι μετά την πανδημία είναι προ των πυλών και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα οδηγήσει πλήθος αναρριχητών σε προορισμούς που συνδυάζουν χαλάρωση, φυσικό κάλλος, πλούσια ιστορία, γαστρονομία και υψηλή ποιότητα αναρριχητικών πεδίων», αναφέρει το αφιέρωμα.

Η Κάλυμνος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτεινόμενης λίστας με τους συντάκτες του δημοφιλούς ιστότοπου να αναφέρουν πως το «κρυμμένο πετράδι» του Αιγαίου έχει κατορθώσει να διατηρήσει το αυθεντικό του χρώμα χωρίς να έχει επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το κοινό μυστικό χιλιάδων αναρριχητών από όλο τον κόσμο που θα καταφύγουν στο νησί εξερευνώντας αναρριχητικές διαδρομές διαφορετικών δυσκολιών.

Τις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, η Σαρδηνία, η Κυανή Ακτή, το όρος Αράπιλες στην Αυστραλία, το Λάντερ Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, το Σκουάμις στον Καναδά, τα Rock Lands στη Νότιο Αφρική, οι Δολομίτες και το Νορβηγικό Φλάτανγκερ.
Βράχοι ασβεστόλιθου, αμέτρητες απόκρημνες πλαγιές και πέτρινες προεξοχές (όλα αυτά με φόντο τη συγκλονιστική θέα του Αιγαίου) συνθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού διαθέτωντας 90 τομείς αναρρίχησης και 3.900 διαδρομές, οι περισσότερες μονής βαθμίδας και δυσκολίας από 4c έως 9a (από αρχάριους έως επαγγελματίες).

Τα πιο γνωστά αναρριχητικά πεδία στο νησί είναι η Οδύσσεια, το Μασούρι, το Καστέλι, τα Σκαλιά και ο Αργινώντας. Η παρθένα, γειτονική Τέλενδος προσφέρει επιπλέον 7 τομείς και 800 διαδρομές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...