Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Καλύβια: Αυτά είναι τα μαχαίρια με τα οποία σκότωσε ο 16χρονος τον πατέρα του – Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία

Ελλάδα

Συγκλονίζει η φωτογραφία με τα ματωμένα μαχαίρια με τα οποία ο 16χρονος σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του στα Καλύβια.

Ειδικότερα, στη φωτογραφία φαίνονται δύο μαχαίρια - το ένα χωρίς λαβή- μιας και σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε κατά τη διάρκεια του φονικού.

Sτον 16χρονο πατροκτόνο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ανήλικος ζήτησε προθεσμία μέχρι τη Τετάρτη για να απολογηθεί και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στην Ασφάλεια.

\Έτσι, θα βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την Τετάρτη(27/12). Ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου. Εκεί, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής τον πατέρα του.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους -22- εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, κατά την τέλεση του εγκλήματος, καθώς και ο ρουχισμός του και θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Εξεταζόμενος στην έδρα της Υ.Α.ΝΑ.Α. ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο, τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος.

Το χρονικό της φρίκης

Πολλαπλές μαχαιριές σε κοιλιά, πλάτη και θώρακα προκάλεσε ο 16χρονος, σε βάρος του ηλικίας 71 ετών πατέρα του, με αποτέλεσμα να καταλήξει, μέσα στο σπίτι που διέμενε στα Καλύβια.

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα μαχαίρι και μια λάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο 16χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης, ούτε είχε σχέση με οποιαδήποτε εξάρτηση.

Μας κακομεταχειριζόταν

Η μητέρα του 16χρονου βρισκόταν σε διάσταση με τον 71χρονο και μαζί είχαν αποκτήσει δυο παιδιά. Ο πρώτος τους γιος, έμενε με την μητέρα του, ενώ ο 16χρονος, παρέμενε με τον πατέρα του μέχρι να ενηλικιωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δράστης, έχει υποστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του και η μητέρα του, «κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά».

 Η πρώτη κατάθεση του 16χρονου – «Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής»

Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίσθηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...