Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Κάρυστος: Έκλαψε ακόμα και ο Παπα-Γιώργης στο 9ήμερο μνημόσυνο για τους 2 πιλότους μας, που έπεσαν στο καθήκον

Ελλάδα

Δεν σταμάτησαν να τρέχουν τα δάκρυα -στην μνήμη των δύο ηρωικών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασαν την ζωή τους ενώ επιχειρούσαν να σβήσουν την φωτιά στο Πλατανιστό Καρύστου-όσων παραβρέθηκαν σήμερα στο μνημόσυνο των Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπα-Γιώργης ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο, ήταν συνεχώς βουρκωμένος και με φωνή που έσπαγε όταν έψαλλε για τα δύο παλικάρια μας.

Η ιαχή «Αθάνατοι» διαπέρασε όλους όσους παρευρέθηκαν στην συγκλονιστική τελετή που θα μείνει όπως είπε evia online ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος “βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου και στην ψυχή μου.”

 

 

Το παρών στην μνήμη έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και της τοπικής κοινωνίας.

 

Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, στο τρισάγιο που τελέστηκε την Κυριακή (30/7), τόνισε εμφανώς συγκινημένος ότι:

«Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί».

 

fvtia

 

 

Πηγή: eviaonline.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Συννεφιασμένη η Μεγάλη Τετάρτη – Η πρόγνωση για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελ...

Φόρτωση άρθρων...