Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Καταδίωξη για εμπόρους ναρκωτικών με ένα κιλό κάνναβης στη Μεσσηνία

Ελλάδα

Με περιπετειώδη καταδίωξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της Ο.Π.Κ.Ε. για την εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ποσότητες κάνναβης στη Μεσσηνία, καθώς συνελήφθησαν ένας 28χρονος Έλληνας και δύο 26χρονοι αλλοδαποί.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τον τελευταίο μήνα και μετέφεραν το παράνομο εμπόρευμά τους κυρίως τις απογευματινές ώρες, που η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη, πάντα με προπομπό για να ελέγχει αν υπάρχουν μπλόκα. Για να διακινούν τις ποσότητες, μάλιστα, εκμεταλλεύονταν την περιστασιακή επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ο τρόπος δράσης τους αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης και το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί ως προπομποί του 28χρονου, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν. Ωστόσο, ο 28χρονος πάτησε γκάζι και «έσπασε» το μπλόκο με επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να διαφύγει. Όταν έφτασε στη Μεσσήνη, ακινητοποίησε το όχημα, πέταξε στο έδαφος πέντε σακούλες με ναρκωτικά και τράπηκε σε φυγή πεζός, όμως εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στις σακούλες που είχε πετάξει βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους ενός κιλού και 14 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα, δυο κινητά τηλέφωνα και 230 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...