Τετάρτη
22 Απριλίου 2026

Κατερίνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη από «λογίστρια» - Της άρπαξε χρυσαφικά και μετρητά 190.000 ευρώ

Ελλάδα

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη στην Κατερίνη από δήθεν λογίστρια η οποία της άρπαξε χιλιάδες ευρώ σε μετρητά αλλά και χρυσαφικά μεγάλης αξίας. 

Οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση ταυτοποιώντας τα στοιχεία της μιας από τις δύο γυναίκες δράστιδες για την εξαπάτηση και κλοπή 40 χιλιάδων ευρώ και τιμαλφών 150 χιλιάδων ευρώ, που έγινε σε βάρος της ηλικιωμένης στις 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα γυναίκα συνεργός της ταυτοποιημένης, τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενη υπάλληλο του λογιστή της.

Η δράστης ισχυρίστηκε ότι πρέπει να καταγραφούν τα χρήματα και τα κοσμήματα, που υπάρχουν στο σπίτι, δήθεν για να μην της επιβληθεί πρόστιμο.

Έτσι κατάφερε και έπεισε την ηλικιωμένη να την επισκεφθεί στο σπίτι της η προαναφερόμενη γυναίκα, η οποία, εκμεταλλευόμενη ολιγόλεπτη απουσία της ηλικιωμένης, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων της συνεργού της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νεκρός εντοπίστηκε ο 38χρονος πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - Είχε προσαχθεί και αφέθηκε ελεύθερος

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 43χρονης Ελευθερίας από τις Δάφνες Ηρακλείου στην Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 38χρονος πρώην σύντροφος...

Φόρτωση άρθρων...