Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

Καθυστερεί η ανέλκυση του Mirage λόγω καιρικών συνθηκών

Ελλάδα

Ισχυροί άνεμοι, με ένταση 7-8 μποφόρ πνέουν στο σημείο ου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Οι καιρικές συνθήκες προκαλούν καθυστέρηση την πρώτη ημέρα των ερευνών για τον εντοπισμό συντριμμιών του μοιραίου Mirage από το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου.

Το ωκεανογραφικό αναμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες, για να προχωρήσει στις διαδικασίες ανέλκυσης.

Μέχρι τώρα, οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον αριθμό και το μέγεθος των κομματιών του αεροσκάφους, στοιχεία κρίσιμα για το μέλλον της ανέλκυσης.

Πριν γίνει η επιχείρηση ανέλκυσης, θα πραγματοποιηθεί βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης, γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής, αλλά και καθέλκυση του υποβρυχίου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλκιδική: Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη - Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη Χαλκιδική, που κατηγορείται για παρενόχληση σε βάρος 11χρονης. Ο 90χρονος οδη...

Φόρτωση άρθρων...