Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κατσέλη : Η Εθνική επεκτείνεται στο Crowdfunding

Ελλάδα

Με κεντρική ομιλία της Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη ξεκίνησε σήμερα το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις» που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το CSRinGreece στην Αθήνα.

Η κ. Κατσέλη παρουσίασε την πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας για το Crowdfunding η οποία μέσω της συλλογής κεφαλαίων ενισχύει προγράμματα πού έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, όπως η χρηματοδότηση συσσιτίων, η στήριξη των Ιατρών του Κόσμου, η ψηφιοποίηση των αρχείων της Ελληνικής Επανάστασης και η ανακαίνιση του θεάτρου Κάρολος Κουν.

Όπως είπε η επικεφαλής της Εθνικής η καινοτόμος πρωτοβουλία Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών σήμερα λειτουργεί με δωρεές, αλλά σύντομα θα λειτουργήσει ως σύστημα συγκέντρωσης κεφαλαίων και χορήγησης μικροπιστώσεων.

Όπως ανέφερε η Εθνική Τράπεζα, είναι από τις λίγες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τράπεζες που διαχειρίζεται πλατφόρμα Crowdfunding, ένα πολυσυμμετοχικό μέσο που στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων από ιδρύματα, οργανισμούς, εταιρείες και μεμονωμένα άτομα, εντός και εκτός Ελλάδος, για την προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένου έργου, δράσης, ιδέας.

Το συνέδριο Capital Link τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και θα παρουσιάσει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Στο κοινωνικό κομμάτι του συνεδρίου παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βεβήλωσαν τον τάφο του Βουτσά

Ζημιές προκλήθηκαν στον τάφο του Κώστα Βουτσά, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha μίλησε η αδελφή του αείμνηστου ηθοποιού, Νίτσα Σταματοπο...

Φόρτωση άρθρων...