Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Καύσωνας: Που σημειώθηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες (χάρτες)

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Δεκάδες είναι οι περιοχές που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε 41 σταθμούς καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ σε 3 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στo Ακρωτήρι Χανίων και ήταν ίση με 42.6 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη δυσφορία και υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (Heat index) καταγράφηκαν σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με υψηλή σχετική υγρασία. 

Συγκεκριμένα, στον Ισθμό της Κορίνθου το μεσημέρι της Παρασκευής, καταγράφηκε αισθητή θερμοκρασία στους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πρέβεζα η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 49 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Που σημειώθηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Καύσωνας: Που σημειώθηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η 49χρονη του κατάφ...

Εύβοια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανεύρεση των 2 ανήλικων κοντά σε γκρεμό 200 μέτρων - Πώς βρέθηκαν μέσα στη νύχτα

Bρέθηκαν οι δύο ανήλικοι που είχαν χαθεί στην περιοχή ανάμεσα στα Μανίκια και την Βρύση αργά χθες το βράδυ μετά από άριστα συντονισμένη και γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής ...

Φόρτωση άρθρων...