Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κεραμέως: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών - 8.000 παραπάνω εισακτέοι από πέρυσι

«Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θέλουν να ενημερωθούν για τις βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή και τμήμα εισαγωγής τους», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο αριθμός των εισακτέων είναι 8.000 παραπάνω από πέρυσι, ενώ ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα για την ερχόμενη σχολική χρονιά ενώ έχουν ανακοινωθεί 8.500 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσης, σχετικά με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου είπε ότι δεν θα υπάρχουν κριτήρια και η εγγραφή θα είναι ελεύθερη, ενώ αναφορικά με τα σχολικά βιβλία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είπε πως έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση τους.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι οι αντιδράσεις των πρυτάνεων -στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΑΕΙ- είναι πως θα αναδεικνύονται τα όργανα διοίκησης, ενώ σε σχέση με τις φοιτητικές παρατάξεις, είπε ότι προεκλογικά υπήρξε δέσμευση για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ και την ανάδειξή τους μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως είναι θέμα ημερών να λειτουργήσουν οι ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ για τη βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είπε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 ολόκληρα χρόνια.

Σε ερώτηση πως θα ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είπε πως είναι μια δυναμική διαδικασία , πάμε βήμα – βήμα, συμβουλευόμαστε τους ειδικούς και λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις με πυρά «στην καρδιά» του Βορείου Αιγαίου

Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις σε «απόσταση αν...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...