Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κέρκυρα: Τη Δευτέρα η απολογία του 17χρονου για το αιματηρό επεισόδιο - Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελλάδα

Το κατώφλι του ανακριτή πρόκειται να περάσει ο 17χρονος μαθητής που φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι τρία άτομα στην πλατεία Σαρόκο στην Κέρκυρα, ο οποία έλαβε προθεσμία να απολογηθεί μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το corfutv.news, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Σαρόκο.

Κέρκυρα: Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Σαρόκο κατά τη διάρκεια επεισοδίου, ο 17χρονος επιχείρησε με τη χρήση μαχαιριού -αρχικά- να πλήξει 19χρονη κοπέλα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά της να τον ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, ο 17χρονος με το ίδιο μαχαίρι τραυμάτισε δύο ανήλικους, 14 και 17 ετών, καθώς και έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έσπευσε στο σημείο για βοήθεια.

Παραμένει στο νοσοκομείο ο 17χρονος τραυματίας με αγγειακό ανεύρυσμα

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, ο 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα, προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία, καθώς διαπιστώθηκε αγγειακό ανεύρυσμα εξαιτίας του τραυματισμού. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο. Εξιτήριο έχει πάρει ένας 49χρονος, ο οποίος δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά, όταν πήγε να χωρίσει τα παιδιά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα κριθεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι, παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Τροχαίας και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου δράστη, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για τις παραπάνω πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Κορωπί: Συνελήθησαν ανήλικοι με 288 κροτίδες και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Κορωπί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσ...

Φόρτωση άρθρων...