Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κικίλιας για Ρω: Αδιανόητο να μην υπάρχει ενημέρωση μετά από 12 ώρες

Ελλάδα

Με μία ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, το επεισόδιο στη Ρω.

«Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη» τονίζει στην ανάρτησή του ο Β. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν την είσοδο του ελικοπτέρου στο ελληνικό εναέριο χώρο.

Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ετσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών. Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σαφέστατο μήνυμα στα Σκόπια - Να σεβαστούν τη συμφωνία και να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Β. Μακεδονία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδίκασαν τη ρητορική της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας - Προανήγγειλε panic button για εφήβους - Ανέφερε ότι οι καταγγελίες γυναικών θυμάτων κακοποίησης έχει...

Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμε...

Φόρτωση άρθρων...