Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Απομακρύνεται από τη δομή ο πατέρας Αντώνιος – Συνεχίζονται οι καταγγελίες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κιβωτού του Κόσμου με τις καταγγελίες να έρχονται διαρκώς στο φως για όσα φέρεται να συνέβαιναν μέσα στις δομές της ΜΚΟ. Οι εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, αποφάσισαν χθες την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό του Κόσμου για λόγους προστασίας των ανήλικων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εισόδου στη δομή του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμη πρόσωπα. Η  διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση προβλέπει την απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων και ισχύει για 90 ημέρες.

Στη συνέχεια πρέπει μα επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.

Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακρυά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει δείξει για την ώρα δείγματα ότι κρύβεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και λέει ότι θα εμφανιστεί στις Αρχές όταν του ζητηθεί.

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση

Στο μεταξύ, σε νέα συμπληρωματική κατάθεση προχώρησε ο 19χρονος ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που έχει κάνει στην αρχική κατάθεση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ένας ακόμη πρώην τρόφιμος της δομής ο οποίος βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του φέρεται να κατήγγειλε ότι υπέστη σωματική κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...