Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος

Πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων κατέθεσε σήμερα (23.02.2023) στις εισαγγελείς ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος, για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες,  για τα οποία έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου μετά από καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου πρώην φιλοξενούμενων στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος, κατά πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του για την Κιβωτό του Κόσμου κάνει λόγο για ψευδείς καταγγελίες και ανύπαρκτη ποινική υπόθεση.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «προφανείς σκοπιμότητες» για τις οποίες υποβλήθηκαν οι δύο αυτές καταγγελίες, επισημαίνοντας: «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)».

Βάση των καταγγελιών αυτών στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων του πατέρα Αντώνιου τονίζεται πως «συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους».

«Βέλη» στον πρώτο καταγγέλλοντα

Ταυτόχρονα, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος» και τονίζει πως ο 19χρονος «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».

Την ίδια στιγμή ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ», προσθέτοντας πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει πως «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Πλέον, οι εισαγγελείς ανηλίκων αφού μελετήσουν και έγγραφες εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου και των άλλων υπόπτων θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά από του Ρέντη μέχρι τα Πατήσια - Τραυμάτισαν αστυνομικό για να μην συλληφθούν

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/4) στην περιοχή του Ρέντη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν...

Φόρτωση άρθρων...