Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Άνοιξε η Λεωφόρος Συγγρού - Αν δεν ήταν γενική αργία θα θρηνούσαμε 100 νεκρούς

Ελλάδα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία είχε κλείσει από νωρίς το πρωί λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε κτίριο, προκαλώντας τον τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Φραντζή στον Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο της Συγγρού θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό εάν ήταν μία εργάσιμη ημέρα όπως οι υπόλοιπες και υπήρχε κόσμος σε αυτό και σε διπλανά κτίρια όπως και περισσότερα αυτοκίνητα στον δρόμο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν. «Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

Τι προκάλεσε την έκρηξη

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη με τις αρχικές αναφορές να κάνουν λόγο για διαρροή αερίου, αν και από ότι φαίνεται το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένο με  δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Βομβαρδισμένο τοπίο

Η εικόνα που αντίκρισαν πυροσβέστες και αστυνομικοί ήταν αποκαρδιωτική. Οι φλόγες ξεπηδούν από τα παράθυρα. Ό,τι διαμέρισμα, μαγαζί, επιχείρηση υπάρχει σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από το σημείο της έκρηξης έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Ένα ταξί που περνούσε από τη Συγγρού την ώρα της έκρηξης, μοιάζει λες και έχει «γαζωθεί» από πολυβόλο. Εκτός από τον οδηγό, υπήρχε και επιβάτης που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο.

Από το ωστικό κύμα τα τζάμια του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού έχουν παραμορφωθεί. Σπασμένο παρμπρίζ, τρύπες παντού, ένα αυτοκίνητο διαλυμένο.

Ίδια καταστροφή και στο εσωτερικό. Ανοιγμένοι οι πλαϊνοί αερόσακοι, γυαλιά στο κάθισμα.

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και μετά μια λάμψη», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Ζημιές και στο κτίριο της περιφέρειας Αττικής. Σπασμένες τζαμαρίες όπως και σε όλα τα κτίρια δίπλα, απέναντι και παντού τριγύρω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η 49χρονη του κατάφ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ, Πελαγής, Πελάγιος Ιλάριος Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ τις επόμενες ημέρες -Τα δρομολόγια

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Απόψε, όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23...

Φόρτωση άρθρων...