Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης ταλαιπωρεί τα παιδιά – Ουρές στα νοσοκομεία

Ελλάδα

Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες κορωνοϊός και λοιμώξεις σε παιδιά. Γονείς και παιδιά σχηματίζουν ουρές στα νοσοκομεία.

Στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων παρατηρούνται ουρές και η αναμονή αγγίζει τις τέσσερις ώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

«Περισσότερο φαίνονται ότι πλήττονται τα παιδιά κάτω των 5 ετών»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η παιδίατρος Άννα Παρδάλη ότι από τη έξαρση των ιώσεων πλήττονται κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών.

«Υπάρχει μια έξαρση ιώσεων, περιλαμβάνει covid, γρίπη RSV, στρεπτόκοκκο αλλά και άλλους αναπνευστικούς ιούς, όπως είναι ο αδενοϊός, ο εντεροϊός. Περισσότερο φαίνονται ότι πλήττονται τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Είναι κάτι που παρατηρείται έτσι κι αλλιώς σε έξαρση τον χειμώνα και πολύ περισσότερο στη γιορτινή περίοδο όπου λόγω των μετακινήσεων και των εορταστικών εκδηλώσεων συγχρωτίζονται», ανέφερε η γιατρός.

Ουρές σχηματίστηκαν και στα φαρμακεία, όπου οι πολίτες σπεύδουν να αγοράσουν τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και για την γρίπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Φόρτωση άρθρων...