Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κολωνός: «Ο αστυνομικός τού έλεγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν το έκανε» – Μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

Ελλάδα

Τα δραματικά λεπτά από την αιματηρή καταδίωξη ανάμεσα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τον πεζό ληστή επί της οδού Λένορμαν περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος άκουσε τους ειδικούς φρουρούς να καλούν το δράστη να ακινητοποιηθεί.

Όπως λέει, οι αστυνομικοί φώναξαν «σταμάτα» και αμέσως μετά άκουσε δύο πυροβολισμούς.

«Του έλεγε ο αστυνομικός να σταματήσει και εκείνος δεν σταμάταγε. Προχώρησε προς τα πέρα. Από εκεί και πέρα εγώ άκουσα δύο πυροβολισμούς και τίποτα άλλο.

Έτρεξε, χτύπησε το περιπολικό και σηκώθηκε και προχώραγε προς την Λένορμαν. “Σταμάτα”, οι αστυνομικοί του φώναξαν, έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες στο να τον σταματήσουν και όταν κάποια στιγμή ο αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει ήταν σε κοντινή απόσταση και εκεί πέρα άκουσα τους δύο πυροβολισμούς», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Τρίτης στον Κολωνό, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας άνδρας φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν στις 11.15 το πρωί όταν οι Αρχές δέχθηκαν κλήση για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Αχιλλέως.

Στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να καταδιώκουν τον δράστη ο οποίος το έβαλε στα πόδια, ενώ στο «κυνηγητό» που ακολούθησε συμμετείχε και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο οποίος έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο την ώρα του περιστατικού.

Τελικά ο δράστης δεν πήγε μακριά καθώς, λίγα στενά παρακάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προσεγγίσουν. Τότε ο δράστης φέρεται ότι τους απείλησε με ένα μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να πυροβόλησε τον άνδρα τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες αναφορές είναι τοξικομανής, μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

H διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζ...

Φόρτωση άρθρων...