Πέμπτη
28 Μαΐου 2026

Κορακάκη: Για πρώτη φορά η πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι γυναίκα

Ελλάδα
Γράφει ιστορία η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αποφάσισε ομόφωνα ότι η 23χρονη αθλήτρια, θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Γράφει ιστορία η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αποφάσισε ομόφωνα ότι η 23χρονη αθλήτρια, θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία. Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στην επιλογή των δύο Ολυμπιονικών: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αναφέρθηκε στην επιλογή των δύο Ολυμπιονικών: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος.

Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας θα αρχίσουν αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που διεκδ...

Φόρτωση άρθρων...