Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κορινθία: «Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών», λέει ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Ελλάδα

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών», τονίζει ο 45χρονος πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας, που αποκαλύφθηκε ότι εδώ και τρία χρόνια ζει σε ένα καλύβι και σε λαγούμι, σε απομακρυσμένη περιοχή στην ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο ενός αγρότη το περασμένο Σάββατο. Η έγκληση που υπέβαλε ο αγρότης, αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης-θρίλερ με την πολύτεκνη οικογένεια που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star, στην περιοχή δεν μένει μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, που έχουν πάει εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό, τα έπιπλά τους είναι τα απολύτως απαραίτητα και έχουν σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.

Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά τον «πολιτισμό», όπως ακριβώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν την εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε ο 45χρονος στην εκπομπή. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και σε αστυνομικούς.

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια», πρόσθεσε ο 45χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Για το επεισόδιο που έγινε το περασμένο Σάββατο και αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστήριξε: «Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει».

Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», τόνισε ο 45χρονος.

Στην κατοχή της πολύτεκνης οικογένειας βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...