Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κορινθία: «Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ», λέει ο 47χρονος που ζει με την οικογένειά του σε λαγούμι

Ελλάδα

Νέες δηλώσεις έκανε ο 47χρονος που με την οικογένειά του ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία μέσα σε ένα παράπηγμα και σε λαγούμι 30 μέτρων που οδηγεί σε κατακόμβη και σε εκκλησία.

Ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, μιλώντας στο Open, είπε ότι όταν ήταν στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και προσπαθούσε να τους ζήσει με 1.000 ευρώ, ενώ χρειαζόταν για ενοίκιο 500 ευρώ και έπαιρνε μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ.

«Πώς να ταΐσω και να ζήσω 8 στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» είπε 47χρόνoς.

Σχετικά με τα παιδιά που μένουν σε τραγικές συνθήκες στο παράπηγμα και δεν πηγαίνουν σχολείο, ο 47χρονος υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χιλιόμετρα» και πρόσθεσε ότι «το σχολείο κατ’ επίφαση είναι δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;»

Στη συνέχεια ο Μανώλης Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός».

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά;  Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση».

Εξήγησε ότι «είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά και με μια πολιτιστική εκδοχή. Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι».

Ως προς τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί ο 47χρονος είπε «είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές;  Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν  ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...