Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Αναμένεται «εκτόξευση» κρουσμάτων - Έρχονται νέα μέτρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και σήμερα. Τα νέα μέτρα πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Ελλάδα

Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και σήμερα, θα καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

Οι επιστήμονες αναμένουν «έκρηξη» των νέων μολύνσεων, με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν τα 5.000.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την έξαρση που παρατηρείται στα ημερήσια κρούσματα, αλλά και για την άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Στις υγειονομικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. 

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων, τα οποία πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. 

Πολλές περιοχές της χώρας είναι στο «κόκκινο», με την ανησυχία να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 4.165 νέα κρούσματα, ενώ έχει αυξηθεί πλέον και ο αριθμός των διασωληνωμένων, με το σύστημα υγείας να αρχίζει να δέχεται ασφυκτική πίεση, καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν.

Παράλληλα και ο αριθμός των θανάτων έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 63 θάνατοι, ενώ την Παρασκευή 55.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...