Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την αύξηση των θανάτων – Ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση (Video)

Ελλάδα

Στις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και σε όσους πρέπει να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση εμβολιασμού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Δυστυχώς εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει μια ήπια άνοδος των θανάτων, ο μέσος όρος είναι γύρω στους 55 την ημέρα. Είναι ένας αριθμός μεγάλος, δείχνει την καταστροφική επίπτωση της Όμικρον και της Όμικρον 2, που επειδή προσβάλει πολύ κόσμο προκαλεί και πολλούς θανάτους. Σε πληθυσμιακό επίπεδο η παραλλαγή αυτή είναι καταστροφική», ανέφερε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Σε πολλές χώρες με πολύ καλά ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό πολλοί θάνατοι, που υπερβαίνουν τους δικούς μας θανάτους ανά εκατομμύριο», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση

Αναφερόμενος στην τέταρτη δόση εμβολιασμού, και στο ποιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτήν, ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι: «Την 4η δόση πρέπει να την κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών, έτσι μεταφράζω τη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. 

Επίσης, σε όσους είναι άνω των 60 και έχουν συνοδά νοσήματα, τους συστήνω να την κάνουν. Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν νοσήσει και έχουν κάνει δύο δόσεις, αν νόσησαν πριν το Δεκέμβριο, θα τους πρότεινα να εμβολιαστούν 3-4 μήνες μετά τη νόσησή τους».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτοί που έχουν κάνει τις τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει, παρά το ότι δεν ξέρουμε τι ανοσία αφήνει η Όμικρον, εικάζω ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες έχουν ισχυρή προστασία», πρόσθεσε κλείνοντας ο Νίκος Τζανάκης.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ναύπακτος: Πυροβολισμός σε κατάστημα στο λιμάνι

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ στην Ναύπακτο. Ένας άνδρας «μπούκαρε», κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο, σε ταχυφαγείο στο λιμάνι της Ναυπάκτου και πυροβόλησε στον αέρα, σύμφωνα με το ...

Φόρτωση άρθρων...