Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων – Η σημαντικότητα της τρίτης δόσης (Video)

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος.

«Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο γίνεται προσπάθεια, να φύγουμε από την στρατηγική των περιορισμών και να πάμε σε μία στρατηγική εμβολιασμού και testing. Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα, να μην είναι το κέντρο βάρους τα μέτρα», είπε ο Άλκης Βατόπουλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Τέταρτη δόση

Για το εάν θα είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση του εμβολίου, ο Άλκης Βατόπουλος ανέφερε: «Ας ολοκληρώσουμε την τρίτη δόση η οποία είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της βαριάς νόσου από όλες τις παραλλαγές αλλά και την όμικρον. Αυτό που έχει φανεί είναι ότι ως προς την συλλογική ανοσία, όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, απλώς με επιβράδυνση. Επομένως, προστατεύει το εμβόλιο αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Η τρίτη δόση προστατεύει, είναι κρίσιμο να γίνει, για την τέταρτη δόση δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα είναι απαραίτητη. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη δόση. Υπάρχουν 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, αλλά οι κάτω των 60 είναι περισσότεροι».

«Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και τα πειοριστικά μετρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σταθερά κρούσματα

Για τα υψηλά κρούσματα και την σταθεροποίηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο Άλκης Βατόπουλος τόνισε πως εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός για το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα, ωστόσο δεν αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαζύγιο «βόμβα»: Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Διαζύγιο «βόμβα» στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, καθώς ανακοινώθηκε πως χώρισαν ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισα...

Φόρτωση άρθρων...