Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα - Τι ισχύει από σήμερα

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Το «μαύρο» ρεκόρ των 28.828 κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τετάρτη και γενικότερα η «εκρηκτική» άνοδος των νοσήσεων από κορωνοϊό έφερε τα νέα μέτρα νωρίτερα και αποφασίστηκε από σήμερα το πρωί να τεθούν σε ισχύ.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η εστίαση και η ψυχαχωγία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου θα υπάρχει δίωρη παράταση. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν όλες τις ώρες μόνο για καθήμενους εμβολιασμένους και χωρίς μουσική.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους.

Η μουσική θα απαγορεύεται. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ισχύει έως τις 2 το πρωί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή με καθήμενους σε τραπέζια έξι ατόμων και χωρίς μουσική.

Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους, «ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή».

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Διαβάστε το ΦΕΚ:

Document

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Συνελήφθησαν 25 άτομα για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, έπειτα από τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών βγήκε έξω από...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...