Δευτέρα
10 Αυγούστου 2026

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το νέο εμβόλιο της Pfizer

Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα Παρασκευή (1.9.2023) το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 που ανέπτυξε η BioNTech / Pfizer για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προχωρώντας στην τρίτη προσαρμογή του σκευάσματος ώστε να ανταποκριθεί στις νέες παραλλαγές.

Αυτό ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα έρχεται ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» κορονοϊού και εποχικής γρίπης, το οποίο θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Το εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση της ασθένειας του κορωνοϊού. Έχει εγκριθεί για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 6 μηνών.

Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

«Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», υπογραμμίζει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Σημειώνει επίσης ότι «αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, γιορτάζουν οι: Ηρωνία, Ηρώ, Ήρων Λαυρεντία, Λώρα, Λωραίνη, Λάουρα, Λαυρεντίνα, Λαυρέντιος, Λαυρέντης Ιππόλυτος, Ιππολύτη, Ιππολύτα, Πόλυ

Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε στην Ηλιούπολη την κατασκευή της πρώτης από τις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ

Η Περιφέρεια Αττικής γίνεται η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους για την κατασκευή Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Μελέτη δείχνει ότι η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ρωσικές επιθέσεις με drones

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν την απειλή από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ενδέχεται να συνδέονται με τη Ρωσία, ενώ σοβαρά κενά εξακο...

Φόρτωση άρθρων...