Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Έρχεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σήμερα - Το πέμπτο κύμα «σαρώνει» τους ανεμβολίαστους

Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το πέμπτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού «σαρώνει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επισήμανε πως σήμερα θα γίνει μεγάλος αριθμός τεστ, ενώ επικαλέστηκε εκτιμήσεις γιατρών για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σήμερα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υφυπουργός είπε ότι τα ραντεβού εμβολιασμών έχουν αυξηθεί σημαντικά, ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ραντεβού σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή ώστε να αναγνωρίζονται τα πιστοποιητικά από άλλες χώρες, όπως Βρετανία και ΗΠΑ.

Aντιμέτωπη με το πέμπτο επιδημικό κύμα κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα μας, όπως και σχεδόν όλος ο πλανήτης. Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη έχει «δωρίσει» στην ανθρωπότητα το απόλυτο μέσο πρόληψης της νόσου Covid-19, το εμβόλιο, η ειδοποιός διαφορά αυτού του κύματος με τις προηγούμενες φάσεις της επιδημίας είναι ότι κινητήριος δύναμή του είναι οι ανεμβολίαστοι.

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων πυροδοτείται από τους συμπολίτες μας που επιμένουν ή διστάζουν να θωρακιστούν έναντι του επικίνδυνου ιού. Περίπου 2,9 εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 12 χρόνων (4,1 εκατομμύρια πολίτες στο σύνολο του πληθυσμού) δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τους 600.000 εξ αυτών να ανήκουν στην πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα, εκείνη των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο για βαριά νόσηση και θάνατο.

Πλέον οι ανεμβολίαστοι πληρώνουν με πολύ βαρύ τίμημα, με την ίδια τους τη ζωή, την επιλογή τους. Τα στοιχεία για τους θανάτους που καταγράφηκαν μέσα στον Οκτώβριο είναι αποκαλυπτικά: κατέληξαν 1.110 άτομα λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης COVID-19, με τα 943 άτομα (85%) να είναι ανεμβολίαστα. Το 82% των θυμάτων του κορωνοϊού του περασμένου μήνα ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων, γεγονός εξαρχής επιβαρυντικό για τη διαχείριση της νόσου. 

Και αυτό ενώ τα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα ότι το εμβόλιο βοηθά στο να δοθεί η μάχη όλων κατά του κορωνοϊού από πλεονεκτική θέση. Αλλοι 210 άνθρωποι έχουν καταλήξει, στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι, μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, αριθμός που προοιωνίζεται βαρύ απολογισμό θυμάτων στο τέλος του μήνα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Υπό κράτηση άνδρας που μαχαίρωσε τον αδελφό του, ένα φίλο του και ένα αγοράκι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου από την αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρω...

Καιρός: Με 30άρια επιστρέφουν οι εκδρομείς – Από Πέμπτη σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Για λίγο θα μείνει καλός ο καιρός, καθώς σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα είναι αίθριος κάτι που βοηθάει και στην επιστροφή των εκδρομέων, ωστόσο από την Πέμπτη το σκηνικό...

Φόρτωση άρθρων...