Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και για την «επέλαση» της παραλλαγής Όμικρον.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί απανωτά «μαύρα» ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35.580 κρούσματα κορωνοϊού. 

Η μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων της νόσου covid-19 οφείλεται στην υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν τα τεράστια νούμερα μολύνσεων θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν την Κυβέρνηση στην επίσπευση των μέτρων που είχαν είχαν δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου. 

Πλέον συζητούνται νέα μέτρα που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους αλλά και την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σχετικά με το ζήτημα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ξανά χθες ο Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι συζητείται η έμμεση υποχρεωτικότητα σχετικά με την αναμνηστική δόση για το σύνολο του πληθυσμού.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Στους επτά μήνες, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, θα λογίζεται ως μη εμβολιασμένος». Στη συνέχεια ο υπουργός υπενθύμισε το πρόστιμο που υπάρχει για τους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ακόμα, τόνισε ότι ένα 25% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ η δυναμική είναι να γίνει 40% μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται η υποχρεωτικότητα μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ήθελε να περιορίσει εντελώς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να μην μπορούν να κυκλοφορούν ούτε έξω. 

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, ωστόσο αν χρειαστεί θα παραταθούν. Η Επιτροπή θα επανέλθει σε αυτή τη συζήτηση, κάτω από την πίεση της αύξησης των κρουσμάτων που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Όσο χειροτερεύει η υγειονομική κατάσταση, οι ανεμβολίαστοι θα είναι ακόμα περισσότερο με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η απόφαση για να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Φόρτωση άρθρων...