Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός και ιώσεις πιέζουν το σύστημα υγείας – Φόβοι για «έκρηξη» μετά τις γιορτές

Ελλάδα

Το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης έχει αρχίσει να πιέζει τα νοσοκομεία, ενώ οι ειδικοί ανησυχούν πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει μετά τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, οι ανησυχίες πάντως της επιστημονικής κοινότητας εστιάζονται στο τι θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η εορταστική περίοδος, οπότε και οι πολίτες θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Η υποπαραλλαγή JN.1 έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές που είχαν καταγράψει οι επιστήμονες γι’ αυτό και εντείνονται οι φόβοι για μεγάλο κύμα και μετά την εορταστική περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο.

Στο μεταξύ, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται αυξημένες ροές ασθενών, οι νοσηλείες είναι αυξημένες, ενώ και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων αλλά και του υπουργείου Υγείας, οι νοσηλείες αυξάνονται, ενώ ένας στους τέσσερις είναι διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποια καταστήματα είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα - Ποια λειτουργούν

Ανοιχτά είναι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι και τα βενζινάδικα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς) ...

Φόρτωση άρθρων...