Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Κλιμακώνεται η πανδημία – Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα (Video)

Ελλάδα

Ανήσυχοι είναι οι λοιμωξιολόγοι για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα, με τους ειδικούς να μην αποκλείουν τα κρούσματα να ξεπεράσουν άμεσα και τις 20.000.

Ένα στα τέσσερα τεστ έβγαινε θετικό το τελευταίο 24ωρο. Κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται, με τους επιστήμονες να βλέπουν κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος στα μέσα Ιουλίου.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κάνει λόγο για 20.000 κρούσματα αύριο, καθώς οι διαγνώσεις την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν 60%.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%.

7.682 κρούσματα και 1.382 επαναλοιμώξεις ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 12 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ 97 μένουν διασωληνωμένοι στις μονάδες. 210 πολίτες εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία της χώρας.

Ανοιχτό φαίνεται να μένει το ενδεχόμενο της επιστροφής της μάσκας από Σεπτέμβρη αν υπάρξει αύξηση νοσηλειών και διασωληνωμένων.

Την τέταρτη αναμνηστική δόση προγραμμάτισαν ήδη 10.000 πολίτες καθώς το πρωί άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Πάντως, το εμβόλιο που θα περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις αναμένεται στη χώρα το φθινόπωρο.

Βάσει των οδηγιών της επιτροπής εμβολιασμού, η τέταρτη δόση συστήνεται σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών κυρίως για όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...