Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Με ποια μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών

Εγκύκλιο εξέδωσε εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόησης από κορωνοϊό, ενώ δημοσιοποιεί και τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, με στόχο τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Αναφορικά με τις απουσίες, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της.

Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού, επαναλαμβάνονται οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημ...

Φόρτωση άρθρων...